78,9% Transportul rutier de pasageri

78,9% Transportul rutier de pasageri

Valorile totale de trafic în transporturi au crescut în 2016 faţă de 2015 cu peste 8%, atât la categoria pasageri, cât şi la mărfuri, arată o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică (INS) consultată de Mediafax. Calea rutieră este preferată de peste 78% din transportatori.

Volumul traficului de pasageri a fost cu 8% mai mare în 2016 faţă de 2015, iar al celui de mărfuri – cu 8,8%, în condiţiile în care jumătate din drumurile ţării sunt expirate (au durata de serviciu depăşită), iar reţeaua de căi ferate este în plină reabilitare.

Potrivit INS, anul trecut au fost transportaţi în total 384 de milioane pasageri, din care 4,4% au fost înregistraţi în transportul internaţional (16,9 milioane de pasageri).

Transportul rutier de pasageri deţine cea mai mare pondere (78,9%), urmat fiind de transportul feroviar (16,8%). Transportul feroviar de pasageri a înregistrat o evoluţie negativă atât la numărul de pasageri transportaţi, cât şi la parcursul pasagerilor, com­parativ cu anul 2015 (scădere cu 3%, respectiv cu 3,1%).

Transportul rutier a înregistrat o creştere cu 9,9% în ceea ce priveşte numărul pasagerilor transportaţi, în timp ce parcursul acestora a crescut cu 7,3% comparativ cu anul precedent.

Înscriere

Înscrieți compania dvs. pentru a fi prmovată pe Autogari.RO: