Schimbarea pornește de la transportul în comun

Schimbarea pornește de la transportul în comun

Orașe cu aer mai curat în România, chiar de anul viitor. Acesta este scopul unui nou proiect de lege care pretinde schimbarea parcurilor auto, înlocuind o bună parte din mijloacele de transport în comun cu autoturisme care nu poluează. Acest concept poate fi dificil de acceptat pentru România, care este una intre țările codașe în privința numărului de mașini eco achiziționate. Cu toate acestea, Europa ne obligă să schimbăm această mentalitate. Această schimbare face parte dintr-un amplu proiect de schimbare care presupune îmbunătățirea calității vieții, până în 2020.

Schimbările se vor aplica și companiilor de taxi, microbuze sau celor care asigură transportul angajaților.

Nici companiile private nu vopr putea evita această nouă prevedere legală. Companiile de taximetrie, firmele care dețin microbuze pentru orice scop, inclusiv transportul angajaților sau al elevilor, toate vor trebui să se supună aceluiași procent de 30% din necesarul anual de achiziții.

„În forma inițială a legii, procentul era de 50%. Deci jumătate din parcul auto ar fi trebuit înlocuit cu motoare care nu poluează. Senatorii din Comisia pentru Transporturi și Energie au decis totuși că acest procent este prea mare și trebuie ajustat până la 30%”, continuă Mihaela Stamate.

Legea ar putea intra în vigoare de anul viitor, dacă totul merge conform programului.

În cursul acestui an, legea ar trebui să treacă prin cele două camere ale Parlamentului, pentru a ajunge apoi spre promulgare, la președinte. Dacă acest termen va fi respectat, legea ar putea intra în vigoare chiar de anul viitor. Îmbunătățirile ar trebui să se simtă imediat.

Înscriere

Înscrieți compania dvs. pentru a fi prmovată pe Autogari.RO: