Tren cu Wi-Fi pana pe Litoral

Tren cu Wi-Fi pana pe Litoral

Cei care aleg calea ferată pentru a se deplasa spre litoral vor putea în curând să coboare din vagoanele CFR Călători nu la Mangalia, ci chiar la 2 Mai.

Microbuzele CFR, în paralel cu calea ferată

Până să ajungem la 2 Mai cu trenul, am putea ajunge la Mangalia cu microbuzul. Iosif Szentes se gândeşte ca CFR Călători să achiziţioneze microbuze şi autocare pe care să le folosească pentru transportul călătorilor din trenuri spre acele destinaţii unde fie nu există cale ferată, fie ea este într-o stare foarte proastă.

Printre rutele pe care ar putea fi introduse mijloace de transport auto ale CFR Călători el a menţionat Medgidia – Tulcea, Suceava – Putna, dar şi Constanţa – Mangalia. Pe toate aceste sectoare există linii ferate, însă ori nu au mai fost folosite de ani buni (cum e cazul liniei spre Putna), ori viteza este cea a melcului (pe Medgidia – Tulcea nu se ating nici măcar 40 km/oră).

Cu alte cuvinte, statul este incapabil să repare aceste linii de interes turistic şi adoptă măsura total antieuropeană a transportului auto în paralel cu calea ferată. Transportul combinat, tren plus auto, este practicat şi de alte companii feroviare din vestul Europei, însă numai acolo unde nu există cale ferată, nu în paralel cu aceasta.

Înscriere

Înscrieți compania dvs. pentru a fi prmovată pe Autogari.RO: