"Incompetenta, coruptie si lipsa de profesionalism"

"Incompetenta, coruptie si lipsa de profesionalism"

Presedintele Confederatiei Nationale Rutiere (CNR), Augustin Hagiu, a demisionat din functie, fiind nemultumit de incapacitatea institutionala a actualelor structuri din Ministerul Transporturilor de a gestiona corespunzator problemele sectoriale.

"Incompetenta, coruptia si lipsa de profesionalism fac imposibila abordarea, in momentul de fata, a unor probleme extrem de serioase cu care se confrunta piata de transport din Romania. Singura preocupare a factorilor responsabili din Ministerul Transporturilor este legata de promovarea unor acte normative care sa le aduca mai multi bani in buzunar, distorsionand concurenta si participand la examinarea, in week-end, a soferilor profesionisti si a celorlalte categorii din domeniu. La aceste examene se platesc zeci de milioane pentru promovarea incompetentei ce afecteaza direct activitatea agentilor economici din transporturi, dar si siguranta rutiera", sustine Augustin Hagiu intr-un comunicat de presa.

Potrivit fostului presedinte al CNR, transporturile romanesti nu mai au nicio sansa de revenire in contextul in care nu se schimba nimic la nivelul ministerului, in cel mai scurt timp posibil.

"Ministerul de resort are nevoie de o infuzie urgenta de personal curat, profesionist si gata de munca. In momentul de fata este imposibil sa promovezi chiar si acte normative cerute de insusi premierul Romaniei, Victor Ponta. Un exemplu in acest sens il constituie Ordonanta de modificare a OG 27, solicitata inca din luna august 2012 de prim-ministrul Victor Ponta, act care a fost uitat in sertarele Directiei Rutiere", precizeaza Augustin Hagiu.

Augustin Hagiu a condus pana in 2012 Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), structura inclusa in Confederatia Nationala Rutiera.

Conform comunicatului, fostul presedinte al CNR ar putea deveni in perioada urmatoare consultant in transporturi.

Înscriere

Înscrieți compania dvs. pentru a fi prmovată pe Autogari.RO: