Autobuzele în Mexic

Autobuzele în Mexic

În lipsa unei infrastrucuturi de căi ferate, principalul mijloc de transport în Mexic este autobuzul.
Serviciile de transport sunt împărțite în 2 categorii: de clasa 1 și 2. Acestea diferă atât prin tipul de mașini folosite, cât și stații complet diferite.

Cele de clasa 1 sunt numai autocare mari, dotate cu WC și DVD player care rulează mai tot timpul filme. În plus, autocarele unor companii au și priza de alimentare, căști individuale sau chiar ecrane touchscreen individuale cu filme, jocuri sau internet. Scaunele se pot înclina foarte mult iar unele au și foot rest. Pe unele trasee mai lungi se oferă și un pachețel cu gustări și răcoritoare.

În autogări sunt mai multe birouri de vânzare bilete, ale marilor companii și ale grupurilor, iar altele sunt doar agenții care vând bilete pentru mai multe companii. Pentru destinațiile importante se pare că trebuie să întrebi la fiecare ghișeu pentru a găsi cel mai recent autocar. În stațiile mari este și serviciul de securitate care scaneaza bagajele și te caută la urcare în autobuz, unde n-ai voie cu arme. Unele stații au servicii de golire a wc-urilor.

Sunt câteva companii mari de clasa 1 și înca câteva grupuri de firme mai mici. Unele firme au mai multe clase de autocare/servicii. Internet este doar la clasele superioare.

Autocarele de clasa 2 sunt pentru curse relativ scurte și sunt foarte frecvente. Acestea sunt ca un midibus care seamană cu un autobuz urban. Acestea au stații în strada și o agentie la capăt unde poti să-ți lasi bagajul și să te mai plimbi până pleaca autobuzul. Deoarece sunt frecvente, nu au un orar strict, și câteodată pot aștepta până se adună suficienți călători și de obicei oprește oriunde să ia călători dacă nu este plin deja.

Și mai sunt așa numitele "Las comunitarias", niste pick-up track-uri cu bănci și loc de bagaje. Astea sunt foarte ieftine și asigură transportul în mediul rural.
Înscriere

Înscrieți compania dvs. pentru a fi prmovată pe Autogari.RO: