Centura pe patru benzi in jurul Capitalei

Centura pe patru benzi in jurul Capitalei

Autoritatile vor sa faca din soseaua de centura a Bucurestiului drum national. Cu 60 de milioane de euro, Ministerul Transporturilor vrea pentru soseaua de centura patru benzi, dar astfel sa si uneasca doua autostrazi. Numai ca largirea drumului implica exproprieri ale localnicilor din comunele prin care trece soseaua.

Capitala va fi inconjurata de un nou inel de circulatie. Acesta va dubla actuala sosea de centura a Bucurestiului, ceea ce face ca, in maximum doi ani, noua centura de circulatie sa aiba patru benzi. „Drumul acesta are o semnificatie nationala, avind in vedere traficul inregistrat zi de zi.

La ora actuala se inregistreaza un flux de 25.000 de masini pe zi, or, soseaua de centura actuala suporta maximum 12.000 de masini pe zi. Este normal sa fie trecut in rindul drumurilor nationale. Acest lucru implica si modernizarea lui, adica reabilitarea si largirea lui", explica Florin Dascalu, director al Directiei Rutiere din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Potrivit autoritatilor, noua centura va taia localitatile Corbeanca, Balotesti, Buftea, Mogosoaia si Ghitila. „Viitoarea sosea de centura va face legatura dintre autostrada Bucuresti-Constanta si Bucuresti-Pitesti", spune Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei. Proiectul va costa aproximativ 60 de milioane de euro.

Sursa: HotNews
Înscriere

Înscrieți compania dvs. pentru a fi prmovată pe Autogari.RO: