Noi combustibili

Noi combustibili

In fata cresterilor de pret al carburantilor, deja au incaput sa apara solutii alternative. De la uleiul de rapita din motorina, la ethanol si noi combustibili sintetici derivati din gaz natural, conducatorii auto vor avea in curand mai multe optiuni la pompa.

Fara a stii, conducatorii auto deja au inceput cosumul de carburanti "bio". Ei consuma ulei de floarea soarelui sau rapita ce se gaseste in motorina, si alcool extrans din sfecla din benzina premium fara plumb. Acesti biocarburanti, de origine agricola, sunt incorporati in mici doze in combustibilul traditional. Mai mult, o directiva Europeana urmareste cresterea proportiilor de la 2% in 2005 la 5,75% in 2010.

Acesti carburanti "verzi" au avantajul de a proveni dintr-o sursa regenerabila si de a fi mai ieftini, datorita scutirilor de taxe oferite de mai multe state europene. Intrebarea care se pune acum este cum va decurge dialogul dintre petrolisti si specialistii noilor domenii (ethanol, methanol si biodiesel). Dupa aurul negru, aurul verde starneste acum apetit.

Sursa: www.viamichelin.com
Înscriere

Înscrieți compania dvs. pentru a fi prmovată pe Autogari.RO: