Virgiliu Cucliciu, ISCTR: Unui calculator nu i se poate da spaga (sistem IT 4 milioane de euro)

Virgiliu Cucliciu, ISCTR: Unui calculator nu i se poate da spaga (sistem IT 4 milioane de euro)

Reprezentantii Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) si Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) au organizat la sediul celor dintai o discutie deschisa cu directorul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR), Virgiliu Cucliciu, la care a participat si presa de specialitate.

ISCTR si-a inceput activitatea cu actiunea de control pe care a desfasurat-o la 345 de autovehicule comerciale blocate in trafic din pricina conditiilor meteo. Din totatul acestul numar, aproximativ 1% nu au avut cauciucuri de iarna, iar din aceasta categorie fac parte in cea mai mare masura transportatorii de persoane.

"Speram ca pana in iulie-august 2012 sa reusim sa ne punem la punct cu tot sistemul necesar desfasurarii in intregime a activitatii ISCTR. Bugetul alocat sistemului IT si softurilor se ridica la suma de 4 milioane euro. Urmarim in acest fel scoaterea factorului uman, pentru ca unui calculator nu i se poate da spaga," a explicat Cucliciu.

De asemenea acesta a declarat ca in vederea eliminarii sistemului obisnuit cu spaga, angajatii ISCTR primesc cota parte pentru amenzile incasate, iar salariile se incadreaza intre 35 si 45 de mil brut.

Înscriere

Înscrieți compania dvs. pentru a fi prmovată pe Autogari.RO: