Română

Protestul FORT încetează

La intervenția conducerii Comisiei de transporturi din Cameră Deputaților, protestul început în toată țara de membrii Federației Operatorilor Români de Transport-FORT, încetează.

"Domnul deputat Sorin Botă a comunicat conducerii FORT faptul că Marți 16.10.2018 are loc o dezbatere având că subiect situația generată de Ministrul Transporturilor și a lansat către dl. Președinte Augustin Hagiu, invitația de a participă. F.O.R.T. salută poziția exprimată de Comisia de Transport din Parlament, raportat ordinului ce face obiectul protestelor organizate la nivel național și va fi reprezentată la această dezbatere extrem de importantă. Mesajul venit din Parlament demonstrează clar că ordinul de ministru este istorie în acest moment. F.O.R.T. anunța public reluarea activității de transport, în întreagă țara, începând cu oră 14.00", au transmis reprezentații sindicali.

Ce își dorea ministrul Șova

Exclusivitatea pe piaţa transportului interjudeţean de persoane nu mai poate continua, iar nimeni nu poate contrazice ideea că o concurenţă liberă, un liber acces la piaţă poate fi reglementat şi prin aceea ca oricine oricând să poată să solicite efectuarea unui transport prin curse regulate de pasageri interjudeţean, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, la şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere.

Sursa: www.dcnews.ro
Înscriere

Înscrieți compania dvs. pentru a fi prmovată pe Autogari.RO: